sunnuntai 4. joulukuuta 2022

.

AnomiA jatkaa järeällä metallilinjalla neljännellä demollaan

Ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin

Ruokolahtelaiselta AnomiA-bändiltä on ilmestynyt uusi demo, joka kantaa nimeä Ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin. Järjestyksessään neljäs AnomiA -tuotos sisältää kappaleet Kaarnalaiva, Giljotiini sekä Silmä silmästä hammas hampaasta. Demo nauhoiteltiin ja miksattiin syyskuun ensimmäisellä viikolla Lappeenrannassa Astia-studiolla, sekä Falcon Nest-studiolla. Äänityksistä ja miksauksista vastasi musiikin monitoimimies Miitri Aaltonen, jonka kanssa bändi on tehnyt yhteistyötä aiemminkin. Bändin solisti Henri Niiranen kertoo julkaisun olevan onnistunut.

- Ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin julkaistiin internetissä syyskuun toisella viikolla. Bändi on tuotokseen erittäin tyytyväinen ja lisäksi kappaleet ovat ehtineet saamaan jo suuren määrän positiivista ja kannustavaa palautetta. Nyt volumit täysille ja vahinko kiertämään!


Metallia kuudetta vuotta

Ruokolahdella vuonna 2005 päivänvalon nähnyt ja suomenkielistä metallia paahtava AnomiA koostuu nykyisin kolmesta nuoresta miehestä: Henri Niiranen (laulu ja kitara), Henri Helle (basso) ja Juho Lehtinen (rummut). Keikkakitaristeikseen bändi on nimennyt vielä Santeri Revon, Vili Frimanin ja Severi Niirasen. Keikkaa bändi on ehtinyt heittää jo ympäri Suomea.
Ensimmäiset esiintymisensä hieman eri kokoonpanolla bändi heitti kesällä 2006 oltuaan kasassa vajaan vuoden verran. 
Vuoden 2008 tammikuussa bändi siirtyi studioon. Miitri Aaltosen suojissa syntyi kolmen biisin demo, joka sai nimen Lankeemus. Bändi sai jonkin verran soittoaikaa muunmoassa Ylex:n, Radio Rock:n ja Etelä-Karjalan Radion taajuuksilla. Myös Anomian internet-sivustolla julkaisemat kappaleet saivat kuuntelijoita. Kevät ja kesä kuluivat treenatessa ja keikkojen parissa. Samalla bändi työsti jo uutta materiaalia tulevalle Haaste -demolle, joka julkaistiin marraskuussa 2008.
Kolmas demojulkaisu Tikulla silmään julkaistiin 2010. Bändi teki myös ensimmäisen musiikkivideonsa kyseisestä kappaleesta.

Oma tyyli kokeilujen kautta

Anomia on pärjännyt hienosti muutamissa bändikilpailuissa ja kehitystä musiikillisella uralla on tapahtunut varsinkin viimeisen vuoden aikana. Keikkoja on ollut mukavasti tänäkin vuonna.
- Pikkuhiljaa jalkaa on alettu saamaan oven väliin ja nyt vedetäänkin jalkaan sitten sellaiset saappaat joilla rynnitään sisään vaikka väkisin, anomialaiset suunnittelevat.
Harjoittelun ja monien kokeilujen kautta Anomia on löytänyt omanlaisensa rajun, mutta myös monipuolisen tapansa soittaa ja tehdä musiikkia.
Uusimmasta demostaan bändiläiset toteavat, että biisit ja niiden taso on vaativampaa kuin aiemmin. Opiskelut eri paikkakunnilla verottavat bändiaikaa, mutta bändi harjoittelee aina, kun se on mahdollista. Myös uskolliset kuulijat saavat kiitoksensa bändiltä.
-Musiikkiamme on levitetty menestyksekkäästi mm. internetin yhteisöpalveluissa ja kouluissa ja se lämmittää mieltämme suuresti. Palautetta on tullut mukavasti sekä puolesta että vastaan. Pääasia, että palautetta saadaan, se auttaa meitä kehittymään musiikillisesti, Niiranen tarkentaa. Tulevaisuuden haaveissa siintää levynteko eikä haittaa vaikka keikkojakin siunaantuisi lisää.
Anomian uutta demoa voi käydä kuuntelemassa osoitteessa www.mikseri.net/anomiaband. MV

Kuva: Anastasia