keskiviikko 1. joulukuuta 2021

.

Kovia nimiä Palloseuran vieraina

Ruokolahden Palloseuran edustusjoukkue RPS Lions kohtasi vanhoista Veikkausliigan pelaajista kootun Legendajoukkueen Rasilassa viime lauantaina 28.8.

RPS:n ja sen kuopiolaisen yhteistyöpanimon yhdessä järjestämä tapahtuma toi Ruokolahdelle monia tunnettuja Suomi-jalkapallon kasvoja. Peter Enckelman, Juha Reini, Timo Marjamaa ja Shefki Kuqi kavereineen näyttivät mitä on ammattiylpeys.Lions siirtyi ottelun alussa 1-0 johtoon Petek Reissellin maalilla, tämän jälkeen esiin astui Valioliigassakin marinoitunut Shefki Kuqi. Kosovon Härkänäkin tunnettu mies vastasi pelin neljästä seuraavasta maalista. Jokaiseen syötön antoi Vaasasta otteluun saapunut Tero Koskela.

Tämän jälkeen Lions pääsi myös nauttimaan maalinteosta, ensin iski panimolta vahvistukseksi saapunut Heikki Pelkonen. Siihen perään RPS Brewingin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen näytti, että vuodet Nilsiän Pallo Haukkojen junioreissa ei olleet menneet hukkaan. Aston Villan entinen valioliigamaalivahti Peter Enckelman harhautuksella väärään suuntaan ja pallo tyhjään legendamaaliin. Tämän jälkeen Kuqi pelasi Koskelalle paikan viimeistellä vieraiden viides osuma.
Aivan ottelun lopussa Lionsin Ami Häkkinen viimeisteli vielä kavennusmaalin ja näin loppulukemat legendoille 5-4.
- Mahtava päivä meidän pienelle seuralle, saatiin ottelu, jonka jokainen varmasti muistaa vielä kiikkustuolissakin. Legendoja katsellessa näkee, että siellä on pelejä takana aika iso määrä, enkä tarkoita että naamoista vaan syöttövarmuudesta, sijoittumisesta, liikkumisesta. Oikeastaan kaikesta tekemisestä. Ottelun jälkeen oli kiva seurata miten heillä oli aikaa jakaa nimikirjoituksia meidän junioreille. Vaikka sauna Saimaalla odotti, oli jokaiselle aikaa, kommentoi päivää RPS:n valmentaja Tero Kosonen.

Ennen Legendojen peliä pääsivät RPS:n tyttö- ja poikajunioripelaajat ottamaan toisistaan mittaa. B-ikäiset pojat voittivat lopulta tytöt lukemin 3-0.

Otteluiden väliajoilla päästiin nauttimaan myös livemusiikista, kun Rokkikone soitti Popedaa kentän laidalla. Aurinkoisena päivänä palvelivat myös kahvio ja makkarakioski. RPS:n omaa nimikko-olutta sai maistella anniskelualueella.

Sanna Äikää/Tero Kosonen