sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

.

Yö nuokkarilla tulee taas, jos korona sallii

Ruokolahden nuorisotilalla järjestetään joululomalla 3.1.2022 Yö nuorisotilalla -tapahtuma. Toista kertaa järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut jo reilut 20 nuorta. Mukaan mahtuu noin 30 osallistujaa.
Tapahtuma on suunnattu 7-luokkalaisista aina 18-vuotiaisiin asti.

Tapahtuma järjestetään koulun vihreässä päädyssä sijaitsevassa nuorisotilassa.  
- Nuorisotilan lisäksi hyödynnämme muita koulun tiloja, kertoo nuoriso-ohjaaja Elisa Kivinen.
Tapahtumaan voi halutessaan tuoda mukanaan oman tietokoneen tai pelikonsolin. Mikäli pelaaminen ei innosta tai omia laitteita ei löydy, on nuorisotilalla yhteiseen käyttöön Playstation 4 & 5 konsolit, sekä VR-lasit, joita kaikki voivat käyttää. Nuokkarilla voi muuten viettää aikaa samoin kuin nuorten illoissakin, hengailla ja pelailla yhdessä.
- Pientä yhteistä ohjelmaa on suunnitteilla, mutta niihin osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Nuorisotila on avoinna kaikille kello 17-21, jonka jälkeen yötä viettämään voi jäädä ainoastaan huoltajan luvalla palauttamalla lupalapun nuorisotilalle ennakkoon. Nuorisopalvelut tarjoaa nuorille illalla ruuan, joka valmistetaan yhdessä. Lisäksi aamulle on varattu aamupalatarvikkeita.
Kivinen toivoo, että koronatilanne sallii tapahtuma järjestämisen tammikuun alussa.
- Tilanteet muuttuvat kuitenkin tiuhaan, joten tapahtuman siirtymiseenkin lienee syytä varautua. Mikäli sattuisi niin, että tapahtumaa ei voida tammikuun alussa järkätä, niin uusi päivä yritetään löytää mahdollisimman pian.

Ensimmäinen Yö nuorisotilalla -tapahtuma järjestettiin vuosi sitten syyskuussa. Tapahtumaan osallistui noin 30 nuorta.
- Kaikki sujui oikein hyvin. Nuorilta on tullut paljon positiivista palautetta ja tapahtumaa on toivottu jatkuvasti uudelleen.
Alun perin tapahtuman piti olla maaliskuussa 2020, mutta se jouduttiin siirtämään pahentuvan koronatilanteen johdosta pikaisella aikataululla.
- Tieto tapahtuman peruuntumisesta tuli saman päivän aikana. Se aiheutti suurta harmia nuorille, huoltajille ja myös meille ohjaajille, harmittelee Kivinen.
Koronatilanteen vaihtelu on tuonut harmia nuorisotapahtumiin muutenkin.
- Olemme joutuneet perumaan perinteiset bussireissut esimerkiksi Helsinkiin ja laskettelemaan. Myöskään pienempiä tapahtumia ei ole voitu järjestää.
Korona on vaikuttanut myös nuorisotilan aukioloihin. Pahimmassa vaiheessa tila oli kokonaan kiinni ja toimintoja järjestettiin etänä.

Kivinen harmittelee eniten koronan vuoksi siirtynyttä nuorisovaihtoa, joka oli tarkoitus järjestää heinäkuussa 2020.
- Nuorisovaihto on jatkoa vierailullemme Espanjassa. Paikallisten nuorten oli tarkoitus tulla tutustumaan Ruokolahdelle viikoksi. Onneksi vaihtoon saadut avustukset on kuitenkin saatu pitää, vaikka suunnitelmaa ja vaihdon ajankohtaa on jouduttu useampaan otteeseen muuttamaan.
Näillä näkymin vaihto yritetään järjestää kesällä 2022, mikäli koronatilanne sen sallii turvallisesti.
- Espanjassa vaihtoja saadaan jo toteuttaa, mutta täällä Suomessa tilanne ei näytä nyt kovin lupaavalta koronan suhteen.

Katja Neuvonen

Kuva: Nuoriso-ohjaaja Elisa Kivinen harmittelee vuoden aikana peruuntuneita tapahtumia. Mikäli Yö nuokkarilla -tapahtuma perutaan, uusi pyritään järjestämään mahdollisimman nopeasti.