maanantai 30. tammikuuta 2023

.

Ruokolahti-markkinat kahdessa paikassa

Ruokolahti-markkinat järjestetään 3.9. torilla ja Ruokolahti-talolla.

Kahtena vuotena Ruokolahti-Seura on joutunut perumaan Ruokolahti-markkinat koronatilanteen takia. Korona ei ole vieläkään ohi, mutta sen kanssa on opittava elämään. Ruokolahti-Seuran hallitus on päättänyt järjestää markkinat lauantaina 3.9. kello 10 – 14 välisenä aikana Eukkoaukiolla ja Ruokolahti-talolla.

Torilla tapahtuu markkinoiden myynti ja esittelyt, Ruokolahti-talolla on myynnissä markkinapuuroa ja kahvia lisukkeineen.  
Seura kokeilee, miten kahteen paikkaan jakaminen onnistuu. Kun talolla on mahdollisuus käyttää astioita kertakäyttöisten sijaan, tuntuu se vastuullisemmalta vaihtoehdolta. Ja onhan puuronsyöjille katto pään päällä. Puuro haudutetaan Sinin Sopan soppatykissä entiseen malliin. Seura päätti, että riihitettyä ruista ei tänä vuonna edes yritetä saada käyttöön. Ajankohta on liian aikainen, jotta ruista olisi ehditty leikata ja riihessä puida syyskuun alkuun mennessä.

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on juhlavuoden päätapahtuma. Perjantaina torilla tehdään kauppaa kesätorin tapaan. Markkinoille pääsevät myymään vain ruokolahtelaiset toimijat. Katsotaan, mitä kaikkea osaamista Ruokolahdelta löytyy. Päivä vaatii paljon suunnittelua etukäteen, erityisesti autojen pysäköinti tuottaa päänvaivaa. Järjestäjien toive onkin, että paikalle tulijat varaavat hieman aikaa kävelyä varten. Ihan torin laidalle ei autoa parkkiin saa.  
Lauantaina Rasilan keskustassa riittää tapahtumia koko päiväksi. Kirjasto on avoinna markkinoiden ajan, esillä on Taideyhdistyksen näyttely. Lapsille on tarjolla Leijonarokkia, RPS järjestää juhlaottelun. Päivä huipentuu RuokoRockiin, jossa pääesiintyjänä on Portion Boys.
Sunnuntaina kirkossa pidetään juhlavuoden messu, jossa saarnaa piispa Seppo Häkkinen. Messun jälkeen seurakunta tarjoaa kirkkokahvit, jonka jälkeen on pääjuhla. Juhlapuheen pitää kotiseutuneuvos Jouko Siitonen. Tähän tilaisuuteen toivotaan osallistujien käyttävän kansallispukuja, jos mahdollista. AR