tiistai 28. maaliskuuta 2023

.

Palvelusihteeri hurahti crossfitiin

Johanna Kinnunen aloitti elokuussa Ruokolahden kansalaisopiston palvelusihteerinä.

Johanna Kinnunen on 33-vuotias nykyinen imatralainen, mutta on alun perin kotoisin Kiteeltä Pohjois-Karjalasta. Kinnunen on asunut Imatralla noin kymmenisen vuotta.

–  Välissä vietin joitakin vuosia opiskelujen ja töiden vuoksi Oulussa, mutta halusin kuitenkin ehdottomasti palata takaisin Etelä-Karjalaan, kertoo Kinnunen.

Koulutukseltaan Johanna Kinnunen on sekä matkailualan restonomi että kansainvälisen kaupan tradenomi.

 

–  Tradenomiksi opiskelin Oulun ammattikorkeakoulussa englanninkielisellä linjalla ja valmistuin vuonna 2014, kertoo Kinnunen.

Perheeseen kuuluu aviomiehen sekä 4- ja 2-vuotiaiden lasten lisäksi myös kissa.

 

Kinnunen aloitti elokuun alussa Ruokolahden kunnalla kansalaisopiston palvelusihteerinä. Työtehtäviin kuuluu muun muassa kansalaisopiston päivittäisten asioiden hoitamista, asiakaspalvelua sekä laskutukseen, palkkahallintoon ja markkinointiin liittyviä tehtäviä.

–  Pidän siitä, että tehtävänkuvani on hyvin monipuolinen, eikä kahta samanlaista työpäivää ole. Kuulisin mielelläni jatkossa kuntalaisten toiveita ja ajatuksia kansalaisopiston toimintaan liittyen, sanoo Kinnunen.

 

Johanna Kinnunen kokee, että hänet on otettu Ruokolahdella hyvin lämpimästi vastaan ja siitä iso kiitos kuuluu kunnantalon työyhteisölle.

Aiempaa työkokemusta Kinnusella on monipuolisesti erilaisista asiakaspalvelutehtävistä.

–  Olen aiemmin työskennellyt muun muassa vastaanottovirkailijana sekä palveluneuvojana Oulun Energialla. Ruokolahden kunnan palvelukseen siirryin Lähi-Tapiola Kaakkois-Suomen palveluksesta, missä työskentelin palveluneuvojana henkilöasiakkaiden vakuutusten parissa.

 

Johanna Kinnusen vapaa-aika menee hyvin pitkälti perheen kanssa touhuillessa, ja myös ystävien kanssa vietetty aika on hänelle todella tärkeää. Liikuntaharrastukset, ulkoilu ja luonnossa liikkuminen ovat Kinnusen sydäntä lähellä. Lenkkeilyn lisäksi hän harrastaa crossfitiä ja käy silloin tällöin tekemässä porrastreenejä Mellonmäen rappusissa tai jumppaa kahvakuulan kanssa kotona.

Kinnunen kävi crossfitin peruskurssin alkuvuodesta ja tykästyi lajiin kertaheitolla.

- Crossfit on mielestäni loistava laji etenkin sen monipuolisuuden vuoksi ja ryhmässä treenaaminen on hauskaa. Lisäksi pidän siitä, että lajissa on mahdollista jatkuvasti haastaa itseään.

 

Johanna Kinnunen arvostaa Ruokolahtea kovasti.

–  Ruokolahdella on todella kaunis luonto ympärillä, ja Ruokolahti tuntuu turvalliselta paikalta olla. Ihmiset ovat välittömiä ja ystävällisiä. Peruspalvelut ovat pääsääntöisesti lähellä, kertoo Kinnunen.

– Yksittäistä kehityskohdetta on hankala vielä näin ulkopaikkakuntalaisena sanoa, mutta näkisin, että Ruokolahdella kannattaa panostaa muun muassa lapsiperheisiin ja heidän viihtymiseensä kunnassa.

Varsinaista yhtä lempipaikkaa Kinnunen ei vielä osaa Ruokolahdelta nimetä, mutta hänellä on pitkään ollut ajatuksissa käydä Haukkavuorella.

–  Olen kuullut, että siellä on upeat maisemat ja hyvä luontopolku. Toivon, että ehtisin tänä syksynä siellä käymään. Ensi kesänä suunnitelmissa on käydä lasten kanssa Huuhanrannalla. Se on varmasti mieleinen retkikohde etenkin lapsille, jotka ovat aikamoisia vesipetoja, suunnittelee Kinnunen.

Johanna Kinnusen mielestä kaikissa vuodenajoissa on omat hyvät puolensa, mutta eniten hän pitää kuitenkin kesästä.

– Kesän valoisuus ja lämpö antavat minulle paljon energiaa ja luonto on kauneimmillaan.

Käsillä oleva energiakriisi ja sähkön hinnan nousu huolestuttaa ja mietityttää Kinnusta.

–  Itselleni keskeisimpiä keinoja sähkön säästämiseksi ovat vain täysien tiski- ja pyykkikoneellisten peseminen sekä sisälämpötilan pudottaminen. Turhia valoja tai laitteita ei pidetä päällä. Lisäksi lapsiperheessä tulee muutenkin tehtyä kerralla isompia annoksia ruokaa.

Sanna Äikää