tiistai 28. maaliskuuta 2023

.

”Yhden aikakauden loppu”

- Tämä on yhden aikakauden loppu kunnassamme, tiivisti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Kärki (kok) tuntemuksensa valtuuston käsitellessä kunnanjohtajan valintaa tiistain kokouksessa.
Kärki totesi olevansa helpottunut.

- Näiden muutaman kuukauden aikana jotka olet toiminut virassa, olet osoittautunut sanojesi mittaiseksi mieheksi. Sen osoitti myös juuri päättynyt valtuuston talousseminaari, jonka valmistelu on ollut laadukasta työtä, Timo Kärki sanoi vastavalitulle kunnanjohtaja Jukka-Pekka Bergmanille.
- Tämä kunnanjohtajakuvioihin liittyvä historia on ollut kohtuullisen pitkä. Tämä on nyt yhden aikakauden päätepysäkki. Välissä on ollut monta välipysäkkiä, ja varmaan kaikilla niilläkin on ollut oma tarkoituksensa.
- Olo on helpottunut, kun nyt olemme tässä ja olemme valinneet sinut kunnanjohtajaksi yksimielisesti, mikä osoittaa luottamusta ja toivoa; eteenpäin mennään, paljon asioita on edessä.
Jukka-Pekka Bergman puolestaan totesi, että on ollut mukavaa työskennellä Ruokolahden valtuuston kanssa.
- Olen havainnut että te itse itseännekin haastatte, pohtien ja etsien parempia vaihtoehtoja, hän sanoi.
- Mutta teidän kanssanne on helppo keskustella ja pohtia asioita, Bergman kiitteli luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteistyökykyä asioiden käsittelyssä.

Huolimatta siitä, että kyseessä oli todella historiallinen valtuuston kokous, se kesti vain vajaat puoli tuntia. Nuijankopautuksella selvitetyn kunnanjohtajavalinnan lisäksi ennätettiin vielä käsitellä muitakin asioita, kuten koulukyytejä koskevaa valtuustoaloitetta, VPK:n autohankinnan takausasiaa - mikä myönnettiin - sekä varhaiskasvatuspäällikön toimenkuvan tarkennuksia nykylainsäädännön mukaisiksi.
Valtuustoaloite, että eronneiden vanhempien koululainen saisi kyydin kouluun heidän molempien luota, herätti jonkin verran keskustelua, vaikka sen etenemismahdollisuudet oli jo valmistelussa arvioitu heikoiksi. Hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Aleksi Puustjärven mukaan asia on myös oppilaiden tasavertaisuuskysymys.
- Jäädään odottelemaan, mitä valtiovalta asian suhteen mahdollisesti tulevaisuudessa tekee, totesi aloitteen alkuunpanija, kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen (kesk) tekemättä vastaehdotusta, ja näin valtuusto totesi aloitteen yksimielisesti loppuun käsitellyksi.
Perussuomalainen Viljo Rautio toi esille valtuustoaloitteen, että joka vuoden lopussa koottaisiin sen aikana Ruokolahdelle muuttaneiden ihmisten tiedot, ja heille järjestettäisiin tilaisuus sopivaksi katsotussa paikassa. Siellä jaettaisiin yleistä, ja tarpeen vaatiessa yksityiskohtaisempaakin tietoa kunnasta, ja toivotettaisiin heidät näin tervetulleeksi kunnan asukkaiksi.

Jukka-Pekka Bergman ei ole aikaisemmin ollut kunnanjohtajana.
- Yllättävintä tähän mennessä on ollut - vaikka osasinkin odottaa, että tämä työ on monipuolista - että se on osoittautunut positiivisella tavalla vielä kaikkia oletuksiakin paremmaksi. Tässä saa olla tekemisissä ihmisten ja asioiden kanssa. Ja juuri tätä haluankin tehdä, vakuuttaa Bergman.

Jukka Ahonen