perjantai 29. syyskuuta 2023

.

Uusi kotipalveluyritys Ruokolahdelle

Ruokolahdelle perustettiin kuun alussa uusi kotipalveluyritys. Arjen Avuksi Oy tarjoaa erilaisia siivous- ja asiointipalveluita.

Arjen Avuksi Oy:n yrittäjinä toimivat virmutjokelaiset Jenny Lappalainen ja Henna Liirus. Ystävykset saivat alkuperäisen idean yrityksen perustamisesta Lappalaisen isältä.
- Halusimme molemmat tehdä jotain työtä, jolla on merkitys, kertoo Lappalainen.
- Näin voimme olla monelle avuksi, jatkaa Liirus.Arjen Avuksi Oy tarjoaa erilaisia siivous- ja asiointipalveluita.
- Teemme kaikenlaisia siivouksia ikkunanpesuista mökkisiivouksiin. Lisäksi palveluihimme kuuluvat asiointipalveluiden lisäksi erilaiset pihatyöt, kuten haravoinnit. Eilen olimme asiakkaalla halkohommissa, kertovat naiset.
Yrityksen toiminta on lähtenyt käyntiin oikein mallikkaasti ja muutama yritys- ja kotitalousasiakas on jo saatu.
- Tiedostamme, että tällä alalla on useita toimijoita Ruokolahdella, mutta uskomme että kysyntääkin on ja sekaan vielä mahtuu.

Virmutjoella asuvat yrittäjät ovat ystäviä ja naapureita. Lappalainen ja Liirus kertovat tutustuneensa melkein heti, kun Lappalainen muutti takaisin kotiseudulleen Virmutjoelle.
- Silloin oli korona-aika, joten aloimme lenkkeillä yhdessä, naiset kertovat.

Koulutukseltaan Jenny Lappalainen on tarjoilija ja hänellä on pitkä työkomeus kaupan alalta. Henna Liirus on puolestaan koulunkäynnin- ja lastenohjaaja koulutukseltaan ja työskennellyt siivousalalla vuosia.
Vapaa-ajallaan Jenny Lappalainen kertoo innostuneensa puutarhan- ja pihanhoidosta.
- Minulla on aika iso piha ja olen innostunut pienviljelystä. Jo viime kesänä pidimme isän kanssa yhteistä kasvimaata, ja nyt aion laajentaa vljelyä kasvihuoneeseen. Tomaatin- ja kurkuntaimet ovat jo esikasvatuksessa, kertoo Lappalainen.
Henna Liiruksen vapaa-ajan täyttää iso perhe; neljä lasta sekä kissa ja koira.
- Siinä ei liiemmin aikaa jää omille harrastuksille, kertoo Liirus.

Tuoreet yrittäjät ovat luottavaisia tulevaisuuden suhteen.
- Kyllä meille varmasti asiakkaita ja töitä löytyy. Olemme laittaneet tavoitteeksemme elättää yritystoiminnalla itsemme.
- Olemme laittaneet hakemuksen Etelä-Karjalan Hyvinvointialueelle, että pääsisimme tukipalvelututottajaksi. Näin pääsisimme laskuttamaan alvittomasti.
Yrityksen markkinointi hoituu tällä hetkellä pääosin sosiaalisen median kautta.
- Olemme myös laittaneet ilmoituksia kauppojen ilmoitustauluille ja jakaneet mainoksia postilaatikoihin.
Myös omat kotisivut on yritykselle tulossa.
- Puskaradio on myös yksi hyvä kanava, kertovat yrittäjät.
- Pyrimme kohtaamaan jokaisen asiakkaan ihmisenä ja teemme työmme aina niin hyvin kuin osaamme. Olemme myös iloisia ja helposti lähestyttäviä ihmisiä, kertovat naiset vahvuuksistaan.
- Ja tavoitteenamme on myös pitää sen verran väljä aikataulu töissämme, että ehdimme tarvittaessa juoda asiakkaan kanssa vaikka kahvit ja vaihtaa kuulumiset.

Yritys löytyy Facebookista nimellä siivous- ja kotipalvelu Arjen Avuksi Oy. Heinäkuun loppuun asti uudet asiakkaat voivat hyödyntää tarjoushinnan.

Sanna Äikää