perjantai 29. syyskuuta 2023

.

Ei urakalla vaan porukalla

 Perinteisillä Ruokolahti-markkinoilla viime lauantaina Ruokolahti-palkinnon saajaksi julistettiin Utulan Seudun Kylät ry.

- Ruokolahden kunnassa kyläyhdistykset ovat aina olleet tärkeitä kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden aktivoijia, sanoo kunnanjohtaja Jukka-Pekka Bergman.
- Utulan Seudun Kylät on pitänyt yllä siellä olevaa hyvää yhteishenkeä ja talkootyön kulttuuria, hän perustelee Ruokolahti-palkinnon tämänvuotisen saajan valintaa.
- He järjestävät yhteisiä urheilutapahtumia ja ylläpitävät ja rakentavat yhteiskäyttöön harrastepaikkoja, vaikkapa viime viikolla käyttöön otetut kuntoportaat. Kaikenkaikkiaan Utulan seudulta löytyy yhteen hiileen puhaltava kaikkia innostava kyläyhteisö, Bergman jatkaa.
Kunnanhallituksessa keskusteltiin Bergmanin mukaan paljon mahdollisista palkinnon saajista, mutta lopulta valinta kohdistui Utulan Seudun Kylät -yhdistykseen.

Utulan Seudun Kylien edustaja Keijo Rautio otti lauantaina Ruokolahti-palkinnon tunnusmerkit vastaan Eila Maliselta ja Jukka-Pekka Bergmanilta.

 

- Ei tehhä urakalla, tehhään porukalla.
Näin sanoo usein kyläpäällikkö Jari Rautio Utulasta.
Näin tällä kylällä on totuttu tekemään jo vuosikymmenien, ellei -satojen aikana.
Uusin porukan ponnistus oli 1.9. vihityt kunnonrappuset. Jokaiselle kunnolle ja tyylille sopivat portaat löytyvät Utulan vanhan lavamäen reunoilta.
Tämä kylä yhdistää kaiken ikäisiä. Kunnonrappusien avajaisissakin vanhin kilpailija oli 87-vuotias ja nuorin 5-vuotias.
Leikkimielisen kisan jälkeen nuotiopaikalla herkuteltiin makkaralla ja limpparilla - kaikki yhdessä, ja suunniteltiin jo seuraavan päivän lentispelejä ja tulevia projekteja.
Aktiivisuutta ja ideoita tältä kylältä kyllä löytyykin, ja se tärkein; ideoiden toteuttajat, niin vakituiset kylän asukkaat kuin vapaa-ajan asukkaatkin.
Utula on hyvä paikka asua ja viettää vapaa-aikaa. Kokeile vaikka etätöitä Saimaan rannalla, luonnon keskellä - aktiivisessa Utulan kylässä.
Tervetuloa ’ulkomaille Utulaan’!

Kaisa Rahkonen os. Rautio

Jukka Ahonen